Lydia Charlier is eigenaar en directeur van Charlier Consult. Zij is een ervaren communicatieprofessional, werkzaam het gebied van: 

  • bemiddeling
  • mediation
  • zakelijke gespreksbegeleiding
  • onderwijs voor professionals 
  • coaching 
  • advocatuur/ legal counsel

Sinds 1992 is zij werkzaam als advocaat, gespecialiseerd op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht, letselschaderecht en arbeidsrecht. Voorheen als docent verbonden aan de advocatenopleiding van de OSR. Zij is auteur van artikelen over juridische onderwerpen en mediation onder andere in het vakblad Letsel & Schade, Nederlands Juristen Blad, Tijdschrift voor Gezondheidsschade, Milieuschade en Aansprakelijkheidsrecht, Tijdschrift voor Conflicthantering. Tevens is zij lid van de Raad van Advies van het vakblad Letsel & Schade.  

Sinds 2002 is zij MfN geregistreerd (voorheen NMI-gecertificeerd) mediator.    Als Full Certified Mediator is zij verbonden aan het International ADR Register, en sinds 2009 als Rechtbankmediator verbonden aan de Rechtbanken Amsterdam en Utrecht. In 2003 was zij als mediator betrokken bij de mediationpilot van de belastingdienst. 

Voor publicaties klik hier

Sinds 1998  treedt zij als op docent bij diverse opleidingsinstituten, waaronder opleidingen voor mediators. Zij verzorgt opleidingen in mediationvaardigheden, conflictpsychologie, conflictmanagement en juridische aspecten voor mediators. Tevens verzorgde zij in-house opleidingen bij commerciële bedrijven (HR, management, rechtsbijstandverzekeraars, letselschade opleidingen) en non-profit (Jeugdzorg, buurtbemiddelingsorganisaties). 

Daarnaast heeft zij zich als coach in 2003 en 2004 bekwaamd in deelgebieden van de psychologie: Transactionele Analyse (TA) en Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Zij is ADR gecertificeerd als International Conflict Coach.