Achtergrond

Lydia Charlier is eigenaar en directeur van Charlier Mediation en Charlier Consult. Zij is een ervaren communicatieprofessional, werkzaam op het gebied van: 

MfN geregistreerde mediator

Sinds 2002 is zij MfN geregistreerde (voorheen DNV gecertificeerde) mediator. Als Full Certified Mediator is zij gecertificeerd door het ADR Register, en als Rechtbankmediator sinds 2009 verbonden aan de Rechtbanken Amsterdam en Utrecht. In 2003 was zij als mediator betrokken bij de mediationpilot van de belastingdienst.

MfN registermediator

Van 1992 tot 2021 was zij werkzaam als advocaat, gespecialiseerd op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht, letselschaderecht en arbeidsrecht. Gedurende 10 jaar was zij als docent verbonden aan de advocatenopleiding van de OSR.

ADR gecertificeerd International Conflict Coach

Daarnaast heeft zij zich als coach in 2003 en 2004 bekwaamd in deelgebieden van de psychologie: Transactionele Analyse (TA) en Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Zij is ADR gecertificeerd als International Conflict Coach.

ADR full certified register conflictcoach

Zij is auteur van artikelen over juridische onderwerpen en mediation onder andere in het vakblad Letsel & Schade, Nederlands Juristen Blad, Tijdschrift voor Gezondheidsschade, Milieuschade en Aansprakelijkheidsrecht, Tijdschrift voor Conflicthantering. Tevens is zij lid van de Raad van Advies van het vakblad Letsel & Schade.  

Voor publicaties klik hier.

Meer weten over mediation? Kijk ook eens op: Mediation en meer

Docent

Sinds 1998 treedt zij tevens op als docent bij diverse opleidingsinstituten, waaronder opleidingen voor mediators. Zij verzorgt opleidingen in mediationvaardigheden, conflictpsychologie, conflictmanagement en juridische aspecten voor mediators. Tevens verzorgt zij in-house opleidingen bij commerciële bedrijven (HR, management, rechtsbijstandverzekeraars, letselschade opleidingen) en non-profit organisaties (Jeugdzorg, buurtbemiddelingsorganisaties).